خواص درمانی مصرف سماق و کبد چرب برای درمان این بیماری
سماق و کبد چرب ،سماق و چربی کبد،سماق کبد چرب،سماق برای کبد چرب،خواص سماق در کبد چرب،آیا سماق برای کبد چرب مفید است
در این مطلب از سایت جسارت به تاثیر مصرف سماق و کبد چرب می پردازیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
خواص سماق و کبد چرب
نام علمی سماق Rhus coriaria است که در قدیم به آن “سماک” نیز میگفتند. در حقیقت فارسی آن سماک و عربی آن سماق است.
از نظر طب قدیم سماق سرد و خشک است.
سماق از جمله مواد مغذی ضروری در غذاهای خاورمیانه است که به عنوان نوعی ادویه مصرف می شود. اساسی ترین استفاده سماق در
وعده های غذایی حاوی سبزیجات تازه، سالاد خیار، مرغ کبابی یا نان است و با استفاده از آن می توان از خواص سماق بهره مند شد.
خواص غذایی این ماده غذایی نسبتا ترش، بیشمار است.
رنگ سماق از رنگ آجری قرمز تا بنفش تیره متفاوت است که این رنگ بندی به نوع و رشد بوته بستگی دارد.
سماق ها درست قبل از رسیدن برداشت می شوند و سپس در معرض نور خورشید قرار می گیرند تا خشک شوند.
در حالی که انواع سماق خشک شده در مناطق رویشی در دسترس هستند، در اکثر کشورها سماق معمولا به صورت پودر مصرف می شود.
سماق دارای طعمی ملایم است و با اشاره به فطرت مرکبات ، تقریبا بدون عطر است.
مصرف سماق و کبد چرب
میوه های سماق دارای خواص مدر هستند و از آنها هم چنین برای درمان اختلالات روده نیز استفاده می شود.
سماق موجب کاهش تب می شود.
هم چنین برای آرتروز، مشکلات تنفسی مانند برونشیت، سرماخوردگی و آنفولانزا معجزه می کند.
جهت تسکین گلودرد از جوشانده سماق به صورت غرغره استفاده شود.
قراردادن سماق بر روی جراحتهایی که در اثر جسم برنده باشد در بهبود آن مؤثر است و از عفونت بعدی جلوگیری مینماید.
محافظ بسیار خوب در زخمهای تازه التیام یافته است.
برای درمان زخمهای بد برگ آن را با بارهنگ پخته به صورت ضماد بگذارند.
سماق به دلیل دارا بودن متیل گالیک اسید، با باکتری سالمونلا مبارزه می کند.
مخلوط عصاره ی سماق با آب باکتری های میوه ها و سبزیجات را از بین می برد و آنها را ضدعفونی می کند.
بیشتر بخوانید :
جوز هندی چیست
خواص سرکه
سرکه بالزامیک ایرانی
انگور و خواص آن
سماق برای بیماران دارای قند خون، دیابت و چاقی مفرط مفید است.
نتایج بررسی ها نشان می دهد که سماق تاثیر ضدمیکروبی دارد و مانع از بروز بیماری دیابت می شود.
یکی از عوامل به وجود آمدن عوارض مختلف دیابت، ترکیب شدن گلوکز با پروتئین های حیاتی بدن است که منجر به تغییر عملکرد ساختار
شیمیایی این پروتئین ها می شود و سماق تا ۸۱ درصد بروز این فرایند را متوقف می نماید.
مصرفش در افراد مبتلا به دیابت از تشکیل هموگلوبین اضافی جلوگیری می کند.
سماق و درمان کبد چرب
مصرف سماق از بین برنده زمینه جذب چربی در بدن است و از خواص سماق میتوان برای رسیدن به تناسب اندام و تغذیه مناسب بهره برد.
مصرف سماق در رفع غلظت خون مفید است.
آب سماق قادر به کنترل فشار خون است.
سماق باعث کاهش وزن و کاهش کلسترول خون میشود.
از مهمترین خواص سماق مهار ویروس هپاتیت ب در بدن است.
در کنار اثر ضد میکروبی سماق، تاکنون اثرات ضد دیابت و ضد نقرس سماق نیز به طور محدود بررسی شده است.
این بررسیها نشان دادهاند که سماق، با مهار آنزیم آلفا- آمیلاز که مسئول شکستن نشاسته به قندهای کوچکتر است
تحمل بیماران دیابتی را به گلوکز افزایش میدهد. سماق همچنین میتواند بهطور غیر رقابتی آنزیم زانتاین اکسیداز را مهار کند که
مهار این آنزیم یکی از راههای کاهش میزان اسید اوریک خون در بیماران مبتلا به نقرس است.
خاصیت سماق در ممانعت از ترکیب گلوکز با مولکولهای پروتئینهای حیاتی بدن باعث شده تا این گیاه برای بیماران مبتلا به دیابت،
مفید تشخیص داده شود. درمان رماتیسم، نقرس و خاصیت ضد میکروبی این
گیاه نیز به اثبات رسیده است. سماق بهدلیل داشتن تانن فراوان قابض و پاک کننده معده است.
سماق و کبد چرب
اگر خون غلیظی دارید، هر روز سماق خشک بخورید. اگر فشار خونتان بالا است، سماق را به هر غذایی اضافه کنید و
اگر کلسترول بالا دارید، دانههای نکوبیده سماق را دم کنید و هر روز یک استکان از دمنوش سماق بخورید تا معجزه آن را در آزمایش خون بعدی تان ببینید.
حتی گفته میشود این دانههای خوش طعم و خوش رنگ به طور طبیعی ناراحتیهای تنفسی و
سینه مانند برونشیت و گرفتگی سینه را برطرف میکنند. برای تهیه دمنوش سماق یک تا دو قاشق
دانه سماق را در آب جوش ریخته و در قوری دم کنید. سپس با نبات میل کنید.
سماق برای دندان درد مفید است و اشتها را تحریک میکند. لثه را تقویت و از خونریزی معده جلوگیری میکند.
بنابراین با مالیدن آن به دندان و لثهها میتوانید دندانهای سالم تری داشته باشید. همچنین سماق خیس کرده در آب را میتوانید
روی زخمهای دهانی تان بگذارید و زودتر زخمها را از بین ببرید. البته در طب سنتی گفته میشود که خوردن سماق تازه ایجاد مسمومیت میکند.
سماق از نظر طبیعت سرد و خشک است، از اسهال صفراوی و مزمن و اسهال خونی و آمدن خلط خونی از
سینه جلوگیری میکند و خونریزی را بند میآورد. سماق همچنین خونریزی دوران قاعدگی را کم میکند و
در برطرف کردن اسهال معمولی و اسهال خونی موثر است.
پژوهشگران دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران هم مدتی قبل با بررسی اثرات ضد میکروب سماق نشان دادند که
عصاره آبی و هیدروالکلی میوه این گیاه اثر ضد میکروبی خوبی بر باکتریهای دخیل در مسمومیتهای غذایی دارند.
سماق و کبد چرب
بیشتر بخوانید :