در این مطلب از سایت علم سرا می خواهیم در مورد با نگران برنج های خارجی نباشید!+جزئیات کامل و عکس صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد و با دادن نظرات ما در بهبود کیفیت سایت یاری نمایید.
سلامت نیوز:گرانی روز افزون و عجیب و قریب برنج های داخلی در سال های اخیر گروه های زیادی از مردم را به سمت مصرف برنج های خارجی کشانده است. به گزارش سلامت نیوز به نقل از قانون ،برنج هایی که روزگاری و در ایام جنگ تحمیلی نیز میان مردم توزیع می شد اما کیفیت به نسبت مناسب آن، خاطره ای نه چندان بد برای مصرف کنندگان باقی گذاشته بود. اما در سال های اخیر ورود برنج های هندی و پاکستانی به بازار ایران سبب شد تا بازار تازه ای در میان مصرف کنندگان داخلی رونق بگیرد اما هر از گاهی انتشار اخباری از آلودگی این برنج ها نگرانی هایی را میان شهروندان ایجاد می کند.در همین باره مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو این اواخر به دنبال شایعاتی درباره کیفیت نامطلوب برنج های هندی و پاکستانی توضیحاتی را درباره وضعیت سلامت برنج های وارداتی داده است.دکتر وحید مفید درباره وضعیت سلامت برنج های وارداتی، گفت: باید توجه کرد که برنج های وارداتی که به صورت رسمی و با مجوز وارد کشور می شوند، پروانه بهداشتی ورود سازمان غذا و دارو را داشته باشند. البته قرار است یک شناسه و کد رهگیری هم روی بسته بندی آن ها درج شود تا اصالت شان برای مصرف کننده احراز شود. البته هنوز همه واردکنندگان این اقدام را انجام نداده اند و درخواست کردند تا زمان اجرای تعریف کد را تمدید کنیم. به هر حال پیگیر ایجاد کد و شناسه رهگیری روی بسته بندی برنج های وارداتی هستیم تا مردم بتوانند از طریق شناسه درج شده روی بسته بندی برنج،اصالت آن را به صورت آنلاین دنبال کنند.وی با بیان اینکه تمام پارامترهای کیفی برنج هایی که از کانال وزارت بهداشت وارد می شوند و وزارت بهداشت به آن ها مجوز می دهد، بررسی و کنترل می شود، افزود: بر این اساس اگر استانداردهای کیفی شان مطابق با استانداردهای وزارت بهداشت باشد، به آن ها مجوز می دهیم و مشکلی از نظر کیفیت ندارند. این درحالی است که بسیاری از برنج هایی که از کانال های غیررسمی و به صورت قاچاق وارد کشور می شوند، ممکن است مشکل داشته باشند و نباید از آن ها استفاده کرد. البته باید توجه کرد که واردکنندگان برنج های قاچاق، وقتی نمی توانند از وزارت بهداشت مجوز واردات رسمی دریافت کنند، محصول شان را به صورت قاچاق وارد می کنند که این محصول دارای مشکل است. مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با اشاره به کشورهای صادرکننده برنج به ایران، گفت: کشورهایی که تا به حال به صورت رسمی برنج از آن ها به کشور وارد شده، شامل هند، پاکستان، تایلند و بخشی هم از کشور اروگوئه بوده است. البته گاهی از سایر کشورها هم درخواست واردات برنج وجود داشته، اما بنابه دلایلی که گفته شد به آن ها مجوز نداده ایم؛ بنابراین برنج هایی که در حال حاضر در بازار موجود بوده و دارای پروانه بهداشتی ورود هستند، آزمایش شدند و از نظر بهداشت و سلامت مشکلی ندارند و مطابق استانداردهای وزارت بهداشت هستند. مفید با بیان اینکه روی کیسه های برنج های وارداتی مجاز، پروانه بهداشتی ورود قرار دارد، افزود: برچسب اصالت آن ها نیز بارکدی است که ما اصرار داشتیم همه آن ها بارکد را روی کیسه نصب کنند تا از این طریق بتوان اصالت شان را استعلام کرد. در این زمینه درخواست تمدید وقت کردند زیرا امکانات آن را در مبدا نداشتند و قرار است این امکانات را ایجاد کنند. البته همه برنج های وارداتی پروانه بهداشتی ورود را دارند و از طریق این پروانه می توان به اصالت شان پی برد. سازمان غذا و دارو هم اگر موارد غیرمجازی را در سطح عرضه ببیند،اطلاع رسانی می کند؛ بنابراین مردم باید در هنگام خرید برنج وارداتی به شماره پروانه بهداشتی آن دقت کنند که نشانه سلامت برنج است.